♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, July 9, 2013

♥女の赤ちゃん♥


Hola uols,

Ai wanna share gud news with uols, now i'm 26W5D another 2 days dah nak masuk 3rd trimester alhamdulliah everything di permudahkan olehNYA syukur sesangat. Last weekend ai g checkup now dah kena checkup 2 minggu sekali dah. Our akachan dah confirm gender nyer....is onna aka baby gurl yeahhhh *pompom gurlz dance* alhamdulliah Allah makbulkan doa ai nak gegurl this time...actually last month sensei dah cakap maybe onna but wait until betui² nampak sebab that time still samar² gituew...orang paling happy mestilah my umi...sebab cucuz dah ada 6 yang sulung jer gurl hat lain semua boboyz.


pic 24W2D b4 g checkup 2 weeks ago..."masa ni ramai yang comment alahai keciknyer perut ai"


Lepas confirm gender baru la weols start shopping barang akachan harus la PINK THEME gituew khen...if dulu si oniichan tema biru & mickey now si adek kena minnie la. Setakat ni beli benda basic tak nak membazir sangat. About my preparation nak sambut akachan nanti ai buat kat next n3 yer.


last weekend after checkup 26W3D nah hambikkk teruih boyot, bolot suda...cepat khen hikhik...


my weight during pregnancy, terkejut opocott gituew sebab in 2 weeks jer dah naik 1kg...pitammm


Ai since preggy ni tak de selera gajah ker haper...but ai still control sebab if not weight naik teruk nanti...preggy bukan ticket nak melantak tak hingat donia. So no baking dah if nak rasa makan kuar g cafe makan la 1 slice cake or desert if ai baking tukang perabih ai juga...then not gud makan benda manaih² kerap sangat khen. Sensei cakap my akachan dah 1.2kg dah sugoiii anak mama...patut perut mama pun bolat dah ngeeee.


ai paling risau protien in urien sebab 2 kali checkup ada -+ kat situew...even sensei cakap normal but ai still tak suka ...alhamdulliah last checkup dah jadi - balik syukur. 


Dulu masa kat 小山 dapat clinic best giler plus canggih...every times gi chcekup memang guna 4D siap dapat DVD ultrasound etc lagik but new clinic kat sini biasa jer...nak buat 4D kena bayaq asing dah uwaaaaa...ada pro & kontra gak. Sebab kat sini semua bilik 1-1 so kena g booked awai² if not kena cari clinic lain...hope betui la akachan lahir bln October ni if september habis la bilik semua full house kat situew.


Pregnancy kali ni tak de prob just masa tidoq atau baring seakatan dengannyer ai have a prob...sakit urat kot area V line and paha tue...benda ni jadi waktu baring jer waktu lain ok...ada 1 tahap ai sampai fobia nak tidoq uols sebab if nak kalih kiri or kanan sakitnyer bukan main lagi...ai tahu benda tu normal then memang tak ubat nak kasi lega sket...nasib baik darl suruh ai tampal kat paha tue pelekat panas sebab weols memang tak de minyak urut bagai....alhamdulliah much better so benda wajib ai buat b4 tidoq ialah tampal pelekat tue kat paha.


pelekat panas ni very helpful ....if uols sakit urat etc ai recommend beli la benda ni....murah jer tak sampai sen yen pun...kat pharmacy ada juai.


Esok dah start poser hope di permudahkan oleh nyer sebab weols poser  17 hours -+ dalam weather yang hangat ni memang menguji sangat. Ai pun tak sure mampu poser full or not sebab rite now after 2 hours memang wajib makan if not loya or muntah plus sakit kepala bagai. Nasib ai la asai preggy sure kena dalam bulan ramadhan oniichan dulu lagik la 9 bulan masa preggy dok menghitung hari nak deliver jer. But seriously ai suka preggy masa muda sebab body rasa fresh dah early 3S ni body dah lain....ai tahu beza sangat. So yang kawen moda tue...beranak awai² jangan planing bagai na...lepaih tue baru relax macam weols ni tak plan apa pun just rezeki lambat tue jer....Buat semua yang beragama islam wish uols selamat berpuasa dan selamat berterawih nanti ♥♥.












20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi disini
salam ramadhan

silent reader :) said...

Semoga dipermudahkan segala urusan di bulan mulia ini... :)

Norlidawati Jaafar said...

ai
saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni'jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

Cik Eka said...

semoga selamat semuanya nanti kak.

Yong Is My Name said...

My dear laling,

baru nampak ke-cute-an perutmu itew..
ramadhan kareem

Kesuma Angsana said...

apapun take care & selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

sitiezahim said...

salam ramadhan ayu..
betul2 time pregnen izzah dulu masa 7 bln tp saya mampu pose penuh..agaknya time muda sama kot..hahaha :P
makin besar perut, makin cepat berat naik kan? hihii...

❤Kamsiah❤ said...

selamat menunaikan ibadah puasa...sama2 kita mengejar ganjaran yg dijanjikanNYA..

Aziela said...

Comeinyerrrrr.....suka..suka... Hahahahha. Mak oiii...17hours poser? Perghh...memang betul2 dugaan tu. Apa2 pun, jangan paksa diri. Sometimes kita rasa boleh tahan lagi, tapi baby tak tahan. Siannn onna. Yeayyy...pink!

lizz said...

Selera gajah...hehe..saya dulu memang berselera gajah tu pasai kalo ngandung pipi kembang semangkuk...Selamat berpuasa yer...

MrKeChiKeChi said...

Wah... lama dah tak singgah sini. Tau2 dah boyot.... Gigih sangat.

Jemarisuri said...

betul tu ayu..kalau nk preggy biarlah muda2 sbb tenaga msh kuat..kalau dh berumur ni byk la cabarannya kan..
selamat berpuasa ayuuu...

MizzTina said...

yay, sepasang!! tahniah kak..

Hanamiko Sakura said...

salam ramadhan kak ayu! :)
semoga urusan dipermudahkan..

Macam Yong said...

salam ramadhan!hehe dah bulat perut.happy dpt baby girl.cz baju yg girl byk fesyen.haha klo boy,adeh sejenis saja.baju seluar.hehe.
bagus2 maintain body ya.

ct kektus said...

wahhh. mesti senyum memanjang bila tau dapat baby girl nnati. pinky minky lah gamaknya nanti kak. wiwiiwii


selamat berpuasa kak. :)

happyichigo♥ said...

Beeeeeestnye dapat baby gegiiiirl! Alhamdulillah impian u tercapai..mesti kiut akachan nnt kena dressup punya oleh mummy dia..hihihi... Lamanya berpuasa di jepun...take care ok

Amie said...

Tahniah Ayu cayanggg... tentu dah tak sabar menanti kehadirannya kannn

Puan Awin said...

tahniah kak, dapat sepasang nampaknya x lama lagi...

berat akak makin naik, tp berat saya makin turun smpi nurse tegur smlm time check up...

Juliet_iRa~" said...

syok bila tau gurl eh kak heee

ptt kat ig smua pink hihi

perut dah nmpkkkk :)

salam ramadhan kaka ayu...jaga diri naaa heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...