♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, February 22, 2013

♥My First Prenatal Visit♥


Alhamdulliah finally mampu juga gerakkan jejari runcing montok ai ni nak update blog ngeee....serious tak de mood nak berblog maybe pembawakan budak juga ekkk? million thanks uols yang sudi drop comment wish congrats to me...really appreciated rasa macam nak nangessss *ayat drama queen* in sya Allah pada yang comment tu pelan² ai blogging nanti ekkk...seriyess rindu ketat² giler kat uols blogger semua...


Last weekend ai terjah Ikeba Ladies Clinic, ini clinic yang darl pilih lepaih puas survey sana sini...ai cuma cakap nak macam mana if ai nak cari sendiri berchenta la jawabnyer sebab semua tulih dalam kanji nihongo ngeee so part ni semua ai kasi darl buat @.@


Ikeba Ladies Clinic ni kat Yuki Ibaraki...dah masuk ken/negeri lain but form my house just 15 mins jer....nak cari yang best jauh sket tak per janji puas hati. Dah masuk kali kedua terjah sini but last weekend baru buat ultrasound. Yang best clinic ni banyak midwife but asal pergi memang full house...banyak pula foreigners ada from China, Thai & Brazil. So kira ai tak asing sangat la terjah sini hukhuk.


  tempat ni macam sunyi sepi ekkk...but kat dalam tue kemain ramai orang...1 bangunan untuk orang mengandung & bersalin sebelah lagi clinic budak².


suasana kat dalam clinic yang sempat d snap...if uols bawa baby or kodomo jangan risau ader tempat khas untuk theyols main siap staff tolong jagakan lagi...sangat helpful.


jeng jeng jeng 1st time duduk kat kerusi ajaib ni...selama preggy Adam kat Mesia dulu bukan style gini...check kat perut jer....1st check up dah check kat bawah....awwww sungguh maluzzz dan segan taw....tataw nyapa  macam ni...dulu kat mesia check kat bawah dah nak dekat bersalin baru sensei check dah buka berapa. Dah la dapat sensei laki...ai pasrah sebab sensei perempuan ada sorang jer ituew pun waktu weekday....midwife sangat friendly nasib baik sensei ni boleh speaking london gak sebab masa check ni darl kena tunggu luar cuma sensei ngan midwife jer ader....lepas tu baru darl masuk. 


masa check ini dah 6W4D now dah 7W3D...akachan kecik lagi saiz baru 0.57cm...besar benih kacang jer....(@ p @)


heartbeat akachan...alhamdulliah sungguh speechless bila dengar heartbeat dia...teringat teruih masa kat labor room dulu. 



Since preggy ni penyakit M menjadi² nak mandi malaih nak masak malaih keja nak neru/tidoq jer...haiyoooo tak best langsung gini...but alhamdulliah loya ngan muntah tak selalu...selalu kena evening sickness bukan morning sickness terbalik but masa ai preggy si adam oniichan pun memang gituew pesen nyer ngeeee. Adam oniichan dah excited nak tunggu akachan kuar....siap request nak letak nama Takahashi Okei *voley gituew* Pihak QA for sure tak approve ngeee (((o(*___*)o)))













22 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam di hari jumaat yang indah
singgah pagi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

yeay! akachan membesar dengan sihat dalam tummy. sebaya dengan my baby too :)

Nadiah Sidek said...

haha..hari ni saya serba serbi malas. mandi malas, makan malas..semua malas. rasa nak tidur je. huhu..

Aziela said...

Aduhh...the sounds, the image, the emotions : All are beautiful. Nanges happy.

Jemarisuri said...

seronokkan bila dh lama tak berbaby...
moga semua baik2 belaka..
singgah hari jumaat...

Cik Sara said...

Salam Jumaat. Congrates sis!.. Semoga ibu dan anak sihat selalu~

Cik Imie fatiema said...

omak kau...lamanya tak singgah sini.. ek'eh ladychenta pregnant lagi..hepinya,congrats dear...

Eni said...

malas xper janji mummy ngan baby sihat :)...take care dear

ct kektus said...

moga akachan sihat2 je kak. :)

azs yana said...

kawaii dessu . tahniah akak ! jaga kesihatan okay. comel sangat :D

sitiezahim said...

besssnyaaaaa 6w/7w dah ada heatbeat...waaaaaaahhhh...jelesnyaaa huhuhu...btw samalah di german pon mmg scan kot bawah..orang kata lagi accurate kan? hehehehe

lizz said...

waa...moga baby sihat k...errmm rindunyer bau baby...

Asrul "iLham" Sany said...

jaga kesihatan elok2...ganbate! (tol ke cara ckp ni? hahhaa)

Hanamiko Sakura said...

take care kak ayu!! XD

Yong Is My Name said...

Ayu...

best tgk akachan ;-)
aduss..
udah diselak2 ya buk ..

Kesuma Angsana said...

hehehe suka tgk pic USound tu comey sgt! neway jaga diri yer

HasnulYakin Mohammed said...

Tahniah :)

Ijah EmoTemo said...

weee!! suka suka tgk gmbr scan ituew! ai pun eksaited mcm adam jgk ekekeke

ieda immi said...

welcome dik !
akk lak yg teruja
sowiii dah lama x mai
huhuhu kerja banyak skrg nie
update punn dah x sekerap dulu huhuh

apa2 punn akak doakan semoga selamat ke kelahiran yee sayang ! ;)

jeBateja said...

Uikkk..kita baru tahu ni...taniah...taniah...taniah.....

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Cik Eka said...

adik eka pun tgh preggy, baru 10 weeks camtulah.

dia ada bagi gambar scan dia, kecik camnila. beso kacang.

Eka tak tau nak tgok cmne, akhirnya baru nampak cm kacang tu.hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...