♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, February 8, 2013

♥ Yes I`m Pregnant ♥



Buka mata luas² uols...seperti tajuk di atas bukan propa tapi realiti maybe almost uols dah tahu semalam sebab ai ada share benda ni kat fb,IG & twitter. Now turn kat blog pulak...alhamdulliah dengan izin Allah finally ai preggy lagi after 8 years menunggu akachan/baby yang ke 2 ni. Manis sungguh rahsia Allah ni...siapa duga takdirnyer bergini...rasanyer b4 dah 14 juta kali *tu diaaa nk habaq kata banyak* ai asyik buat pregnancy test if period lewat 2 or 3 weeks...then result selalunyer ader 1 line jer.


But 2 weeks ago darl beli lagi pregnancy test sebab period dah lewat sebulan, biler tengok result jeng jeng jeng...eh 2 line la....ureshiii...kuar dari toilet jerit bukan main kuat lagi sambey air mata asyik kuar jer. Serious tak sangka...eh jap betui ker??? but darl macam tak puas hati lagi sebab tengok line hormon tak berapa clear so dia kuar beli sekali lagi....but result still sama.


see tak berapa clear khen???


3 hari lepas tue darl beli lagi kali ni suruh test awal pagi sebab hormon kuat waktu tue...kira 1st urine then result baru la clear. Last weekend weols g clinic nak check up akachan but sensei/doc advice tak payah buat ultrasound lagi sebab still early if tengok pun tak nampak lagipun nanti tak boleh claim kat city office...plus rega dia mahai ngeee....so weols ikut jer...in sha Allah next weekend dah boleh buat ultrasound dah kot.


Semalam share gud news ni ngan tomodachi and theols look so excited *terasa macam ai baru nak preggy jer ngeee*. Setakat ni tak der la morning sickness lagi hope tak de teruk sangat macam preggy adam dulu.



comment kat fesbuk


 instagram plak



My pregnancy still early around 5-6 weeks gituew hope uols boleh doakan untuk ai & akachan ekkk...mohon di permudahkan & di berkati in sha Allah. if uols ader tips yang elok di share ai sangat appreciate. Dulu preggy dan dapat adam masa umoq 23 tahun now dah masuk 3 series but feeling tue lain taw...excited bukan main ngeee. Maybe kali ni lebih bersedia dari segi mental & fizikal dah tahu macam mana situasi nya....












31 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syukur2
tahniah sis

lieyalatif said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....lieya baru tau nie...tule dok post2 gambar kat ig tapi tak jalan2 tgk ig kawan2...

ya Allah...lieya yg hepi nak nangis nieeeee.....tahniah darling...jaga diri key....jaga makan.....ser0nok dengar....penantian yg dinanti kan.... selamat menjadi mak buyong mok2 yg comell dearrrr heheheeh

abg adam dah nak jadi abg long....jaga mama tauuuu....

eynda said...

Alhamdulillah tahniah :-)

MizzTina said...

tahniahhhhh..adam nk jd abang.. yay!!!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alhamdulillah, Adam dah nak dapat adik ! :)

hazila said...

Tahniah, semoga semuanya berjalan lancar.

Aziela said...

Subhanallahh.... Syukur..syukur..syukur Ya Allah...

Alhamdulillah...

congrats Ayu. Take a really good care of yourself yer...

fazilzura said...

hai awak ..

wahhhhh TAHNIAHhhh ... nnt dpt bau bby kembali

❤Kamsiah❤ said...

tahniah..tahniah..tahniah...8 th baru Adam dapat adik..:)

SEPHIA said...

auww! tahniah uols! nanti born in Japan laa..ic pakai tapak kaki..bestnyaa..hehe

Nadiah Sidek said...

waaa..tahniah, tahniah! ni la kot penyebab angin berblog tak mai-mai lagi..hihi..

due hujung tahun la ek? semoga dipermudahkan semuanya. semoga ayu dan baby sihat-sihat hendaknya..ameen..

Rai Ourkizuna said...

omedetou~~

sebaya la baby kita nanti.. hihihi..

Ijah EmoTemo said...

tahniah uols!!
alhamdulillah,termakbul doa uols nk pregnant lg :)

jg kandungan tu elok2 uols. muahh.. hugss!

sitiezahim said...

alhamdulillah i sangat2 gumbira dengan berita ni ayu...take extra care ok..insyaAllah kalau ada rezeki, baby comel akan menjengah. doa banyak2 moga dipermudahkan dan diselamatkan semuanya :D

ieda immi said...

tahniah dan syukurr
memang its to early ..
in sha allah ... ada rejeki x akan kemana dik

jaga diri baik2 yee ..;)

Amie said...

Tahniah! Jaga kesihatan, pemakanan dan jangan stress!

happyichigo♥ said...

uwaaaaaaaaa....tahniaaaah babe!!!
alhamdulillah...syukur...take care darling gerenti rase berbunga2 sekarang niii...hihihi..!!!

Macam Yong said...

tahniah n syukur pada Allah!!tumpang senyum n gembira tuk ayu n family. akhirnya,setelah ayu nak sgt pregnant.akhirnya dpt.so sweet story. sorry lama tak mengomen. tapi mmg berita ni buatkan rasa yong happy bila baca headline ayu. tahniah tuk ayu n ur hubby. mesti dia senyum smpi telinga jgak.hehe.tahniah!tahniah! tahniah! rasa tak cukup je ucap tahniah ni. jaga kesihatan baik2,semoga tak terkena morning sickness langsung nti yong doakan..amin.

ct kektus said...

tahniah kak. :)
moga bakal adik adam ni sihat sentiasa.

FnF Simple Life said...

tahniah... jaga kesihatan baek2 ye...moga dipermudahkn dan dpt bby comel spt mamanye ;)

Hanamiko Sakura said...

tahniah kak :) moga akak dan kandungan selamat hendaknya.. :D

SeputihSalju said...

tahniah kak.. jaga diri n kandungan ye..

Yong Is My Name said...

Ayu,

Tahniah Alhamdullilahh..
Adam ada kawan lepas nie

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

alhamdulillah :)

Eni said...

alhamdulillah...tahniah dear...jaga diri elok2 tau ;)

Jemarisuri said...

tahniah...ada gak kwn abg adam nti...

Cik TeN10 said...

Yeayyyy ! Alhamdulillah.. Omedetou kak ayu ! Take care tau.. Xleh pakai heel lg dah kena jaga elok2 :D

lizz said...

tahniah...tal lama lagi adam ader adik...

Asrul "iLham" Sany said...

WAHHHH!!! Berita gempak ni... tahniah ya... :)

jeBateja said...

Taniah aaaa....peehhh...ramai plak rakan blogger yg megandung ni...den kena usaha dptkan baby jugak laaa.....ahakz

Kesuma Angsana said...

lambat2 pun ttp nak wish congrat ye & jaga diri always !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...