♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, February 1, 2013

♥ Ichigo Daifuku ♥



N3 berkulat lagik...10 days ago darl buat ichigo daifuku / strawberry mochi yang sangat pemes kat 日本 ni. Memula darl suruh ai buat but ai tak de mood nak masak apa² sebab tengah menderita sakit tekak teramat sangat *kemain ayat gituew khen* hukhuk. Last dia yang bikin sendiri... for sure dia ambil recipe kat blog nihonjin mana ntah...ai tengok pics jer sebab all in kanji...epic fail hahahaha...ai reti baca kanji hat simple² jer uols...nangess hentak kaki.


But masa google this recipe in eng tadi terjumpa blog yang super best ni sebab dia tunjuk step by step nak buat....memang senang pun nak buat..cuma uols rajin ker tidak jer ngeee....if uols yang berminat nak try this recipe uols can TERJAH HERE...thanks nami san *bunyi macam kenai jer hahaha DUSH..harus kena bagi credit bukan senang nak snap pics 1 by 1 taw* (@ p @). Jom layan step by step yang darl buat yang ai sempat click² hari tue  (((o(*___*)o)))


ini la rupanyer ichigo daifuku ituew...comot sket but oishiikata...buat 8 biji jer...ichigo tochigi jenis besaq and amaii/sweet. 


 bulat² kan ichigo ngan anko/kacang merah...ikut banyak mana uols nak guna.


 gigih somi terchenta ai membulatkan anko....(o^^o)


tu dia if boys buat keja memang gini la....tak dan nak cover ngan tikar teruih buat...di bantu oleh assistant kecik weols adam.... 

 taraaaa dah jadik...senang khen...just be careful masa nak jaul tepung masa kuar from microwave tue...hangat ouch!!!... thanks darl last ai makan 4 biji hahaha..luv u ketat² na♥



Lately penyakit M dah back bab blogging ni plus ai ni jenis cepat cemuih *orang kedah kata* aka buhsan lagipun geng blogger ketat² ai semua dah senyi sepi maybe bz juga so mood di pengaruhi juga la. So if uols yang ader IG tue boleh follow ai kat situew...ai active lagi kat situ compare kat blog ngeeee (((o(*___*)o)))   


IG ai penuh ngan gambaq makanan jer...siler la bertabah...feeling macam IG masakan plak ngeeeee....tapisan tetap ader bukan semua orang yang ai approve...tak guna pic sendiri memang ai jarang approve kecuali ai kenal orang tue....peace...demand kemain khen...feeling DIVA la tue...DUSH² 














18 comments:

MizzTina said...

best lak tgk.. ok sgt la tu.. 2minggu lg nk g cameron, beli ichigo byk² pastu buat mcm ni..

アヌム said...

oishisou neee..waa teringin nak makan ichigo daifuku yg dlm dia krim plus eskem tuu..oishiiyo.huhuuuu

aanie said...

rupa mcm ladu...kenai kan ladu?

nanti i folo IG u...approve tau...hehe...

aanie88..

Cik Awin said...

kuih apa tu kak?

Jemarisuri said...

sedap tak kuih tu....kalau kat kedai sushi adooo ke...blhlah js try...hihi

❤Kamsiah❤ said...

seronok,kan..kalau suami ringgan tulang...membantu kat dapur..tiap haripun takpe hehe

FnF Simple Life said...

hwaaa... terer nye buat ichigo daifuku lagik tu... kat kedai byk yg was2 kan sbb ada nyukazai... suka gak mkn mochi / daifuku... skrg dok beli ice cream mochi je... nk buat sendirik...hmmm hampeh...hehe

Juliet_iRa~" said...

waaa kak ayu..nmpk sedappppp heee :)

ramai dah blogger menyepi khennn khenn..*tiru ayat k.ayu hihi*

see u at IG je la hihi :p

Rai Ourkizuna said...

tepung pulutnya lain kan dari tepung pulut kat malaysia..hadehh~~

sitiezahim said...

apa benda ni sebenarnya ayu? cer citer asal usulnya hehehe

Cikgu Ma said...

assalamualaikum kak...

kak, apa kata letak link blog kat profile...susah nak kesan akak ^_^

***mujur la dah kenyang...so, xda feelin2 terliur sangat....hehe

jeBateja said...

Uikkk....apa rasanya ni....coklat ke...?

Amie said...

Mana boleh tabah kalau nampak gambar makanan Ayu... rasa nak terkammm!

laskar pelangi said...

yeay kak...follow instagram akak..nama pelangi6767;))

Asrul "iLham" Sany said...

suka tgk dessert... ngam2 smbil minum teh ketika ujan muahahaha

Aziela said...

Akak tetap setia dengan blog Ayu... dun worry.

Aziela said...

Akak tetap setia dengan blog Ayu...

Yong Is My Name said...

Wahh Ayu,

handsome sungguh daifuku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...