♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, January 28, 2013

♥ Ootoya Our Favorite Restaurant ♥



Hiyaaaa!!! Ohayo hari ni seputih salju gituew...mengagahkan diri type new n3 if not memang UZUR teruih la umah LC ni.. ........Seriously dah tak der mood la nak berblog ............nangesss hentak kaki!       (´-`)。。。。。


Ok if uols terjah 日本 tak tahu nak makan kat mana.....meh ai nak recommend kat uols restaurant yang ai rasa murah,best & sedap. Ootoya ni memang  fav restaurant my darl la dah lama di ajak makan situ but ai feeling DIVA *dushhhh...juai mahai kononnyer*. Masa gi USJ dulu weols sempat dinner kat Ootoya Universal Walk 1st time rasa makan nasi ngan ikan bakaq. Even without ayaq asam macam mesian makan kira ok la janji perut kenyang gituew.


Setnya pula tak mahai harga lebey kurang ¥800-¥900 gurai jer perset. Kat sini yang boleh makan benda berkaitan seafood jer la. Yang best almost restaurant kat 日本 ni memang kasi free air kosong & teh...kecuali uols pilih nak order green bar baru dicaj asing.


    taraaaa ini la dia set ikan bakar hokke tue...peberet darl la...asal gi ootoya dia just order set ni...tak pernah mau try set lain macam ai ngan adam ngeeee.... healthy food gituew.


hotate/scallop with yasai/veg, gohan/nasi, miso ....ai memang hantu hotate ni so try la ingatkan sedap rupanyer tawar uwaaaa...rasa macam porridge untuk orang sakit jer...ouch!


ini menu peberet si adam...ebi/shrimp+kani/crap  yang di goreng.


asari gohan /kepah or lala x sure with tofu yasai soup dalam tue letah egg yang di pecah...perhhh sedap uols...memang kenyang giler makan set ni.



Semua menu yang ai letak kat sini memang darl dah tanya chef about ingredients etc. So makan lah tanpa was²....next time nak try soba or udon with gohan plak. Hat tue tak try lagi....selain dari ikan hokke ni ada juga ikan saba but weols tak try pun sebab hokke ni memang oishii and amaii/sweet jer isi nyer. After almost 4 years kat 日本 rasanyer tekak ai dah boleh terima rasa nihonjin ni yang less salt,oil & sugar. Cuma satu jer if gi Ootoya waktu lunch or dinner maybe lambat sket nak sampai food yang di order tue sebab theyols ryori/masak after order di ambil...paling lambat 15mins....selalunyer memang full house la...Ootoya ni banyak branch kt 日本 ni...rasanyer kat spore pun ader juga...mesia?? ai tak sure ngeeee (o^^o)











8 comments:

FnF Simple Life said...

best nye menu2 diaaa... kena try le gini... ada ke restoren ni kat Chiba ek?

MizzTina said...

ikan tu nmpk sedap!!!

Ijah EmoTemo said...

ikan bakar itu nmpk sedap uols. tetibe telan air liur pepagi gini hahaha...

fazilzura said...

lain mcm jgk rupe menu2 kt sana yew... ala2 msk stim je sume psl wrna cerah2...

Aziela said...

Hotate tu nampak sedap. Tawar ekkk?

ct kektus said...

makanan-makanan kat jepun ni semua macam sihat je kak. sebab kurang minyak, garam, gula. :D

Jemarisuri said...

sedap ke tak..kalau js x tau la blh mkn ke tak..hikhik

lizz said...

ermm sedapnyer...dari jauh terasa lapar hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...