♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, September 24, 2013

♥ Preparations & おめでとう アダム 兄 ♥



Hola uols, tengelam kejap timbul kejap...apa nak jadi ngan blog ai ni uwaaaa #mood siler la datang rindu nak berblog ni.  m(._.)m  


Today ai dah 37W6D #DupDapDupDap dah uols...start counting da days, bila citer pasai preparations nak sambut my lil princess ni seriously baru jer completed last week....just 1 item tak sampai lagi...infant carseat sini rule memang WAJIB ader carseat for safety. Infant carseat tu boleh pakai sampai 5 months jer then kena tukaq ke child carseat plak....dah terbeli infant carseat hari tue tertiba baru jumpa carseat yang yang boleh guna from 0-4yrs uwaaa rugi....#HentakKakiKuat².


 bag nak ke clinic dah siap....yang mickey tue bag akachan yang hello kitty tu my bag ngeee...ingat nak bawa luggage jer senang nak boh semua barang kat situew...but theyols ada rule gak bab² bag ni #sigh. 


Semua terkejutzzz opocott gituew biler tengok banyak giler barang yang ai bawa...nak buat macam mana clinic ai ni x provide barang² tue so ai kena beli then bawa...but tak rugi pun actually sebab benda tue memang akan guna gak nanti. Meh check antara list yang ai kena bawa ::

1-  Maternity Pajamas 4 helai (ader yang cakap beli sleepwear biasa pun tak per...but ai prefer maternity lagi sebab senang nak bf tak payah nak selak the whole thing)
2-  Berus & ubat gigi
3-  Selipar/sandal nak pakai dalam ward
4-  Towel, Bath towel
5-  Inner wear (maternity type)
6-  Handkerchief (yang ni pun ada jenis kain kena beli uols)
7-  Drinking mug
8-  Toiletries
9-  Alat tulis
10-  Facial cleanser
11- Baju Kuar ward

For Akachan

1- Pampers (x de dalam list but ai bawa gak)
2- Bedung
3- Susu (also x de dalam list kena bawa but almost susu kat sini tak boleh minum kena baca ingredients betui² ni bawa incase susu lambat kuar etc)
4- Baju kuar ward


ni contoh maternity innerwear yang ai  beli....so jakun ok...zaman ai bersalin adam dulu pakai jenis biasa jer...dulu tak banyak jenis maternity yang juai kat mesia tu...now dah ader sket² rite??? but jenis ni senang giler nak guna....#aiLoikeeee


Darl dah siap pasang buaian automatic ni ngan babycot ....2 barang ni pemberian geng ketat² ai iaitu ken kun okasan...Hanis ....tq ketat² babe ai terharu♥ ...ai loike babycot jenis ni sebab senang nak simpan...boleh simpan macam tent tu....maklum la umah jpn ni semua nyer comey² so kena tengok space dulu nak beli apa pun....


3 item`s ni darl order kat internet jer...sebab weols tukaq ANA millage ke rakuten coupon...sangat untung so tak payah kuar cash gituew...


stroller from combi weols pilih sebab ringan ituew yang penting if nak bawa naik densha/train senang...nak buka & tutup guna sebelah tangan jer...price 3man gurai (RM971) but ai tengok kat Mesia same model macam ni RM1200 but now ada sale boleh dalam rega macam ai beli tue....ni design last year punya sebab tue cheap yang latest design memang mahai 5-6man (rm1600-2000)...sayang nak kuaq duwet nak beli mahai² but if may handbag boleh pejam mata jer beli....apakah???? #DoubleDush 


1st time juga beli baby carrier ni sebab bukan semua tempat sesuai bawa stroller rite??? nak dukung jenuh lenguh weols dah biasa dulu si adam ni tak mau dok dalam stroller so kena dukung jer la....stroller pakai 2 kali jer hope adek dia nanti ok la. Ai pilih ergobaby ni lepaih ai baca review yang rata² tomodachi kat nihon recommend suruh beli...baguih katanyer...ai beli ¥14000 (RM453) ai thing memang prince gini even kat mesia pun ekkk...dapat banyak free gift sebab darl buat review...


Last beli baby bather yang ni murah sesangat just ¥1000 (RM32) jer uols....sebab brand ni dah tak kuarkan baby bather dah so kira last stock weols beli....best sebab boleh buka tutup tempat dia....bukan seketui macam biasa tue...ok sesangat la sebab bukan nak pakai lama sangat pun once dah besaq boleh mandi macam biasa.


Lega sesangat dah settle bab akachan ni tunggu nak kuar biler jer ngeeee.....last weekend p checkup buat  heartbeat test akachan then kira movement etc almost 40 minutes. Alhamdulliah everything ok...my weight naik sekilo from 56.5kg ke 57.5 kg #pitammmmm akachan plak dah 3.2kg besaq khen?? Now dah nampak perut dah turun area V line pun dah start sakit if baring or tidoq。。。memang seksa giler if nak bangun...dah macam nenek tua. 


akachan dah start dapat present form aunt`s sekalian ....this hello kitty set from model cantek Syada..giler kawaii....ありがとう sayammm  ♥ ♥.


my pics from 10W until 36W last week 37W lupa nak snap...but memang besaq perut ai...patut la akachan pun berat...the best moment...bukan selalu boleh lalui moment gini ...ai luv it ♥


B4 lupa omedetou adam najmi oniichan sebab sakuhin (natsu yasumi or summer break project) terpilih di pamer kat Ichihara city hall untuk seluruh shogakko/sek rendah ichihara ni selama 3 hari dia sorang jer gaijin yang terpilih syukur sesangat even project dia buat simple giler buat sensei puji cakap sugoii...task ni option jer nak buat boleh tak buat pun tak per....but darl cakap jangan malaih if nak pandai so dia buat la...dalam class dia pun 3 orang jer yang buat. Dulu lukisan KLCC dia terpilih gantung kat supermarket ...mama so proud of u sayammm ♥♥♥


dia buat sakuhin tentang biji dalam buah, berat etc....おめでとう oniichan. Sepatutnyer plan nak buat special n3 about this buat gomen ne mama lazy sangat lately nak type nak blog ni.






Nota Ibu Jari Manaih ai:: Sekali buat n3 panjang berjela...2 in 1 lagi #DasarPemalas hampunkan ai yer.












19 comments:

❤Kamsiah❤ said...

Ayu...sentiasa banyakkan berselawat..berdoa semoga segalanya dipermudahkan ya...nak bersalin..anak keberapa pun,tetap rasa takut..:)

Nurzakiah Hanum said...

hai sis lama x singgah sini

imie fatiema said...

waaa tak sabar tunggu entry newborn princess, wish u easy deliver..

Ain Noraini said...

semoga Allah permudahkan baby dan mamanya segala urusan...aminnn

LuN@_aiDi said...

kaka iols doakan selamat sumanyer!
lap u!

FnF Simple Life said...

wahhh dah nak berslain...semoga selamat semuanya... senang bersalin dan dimudahkan urusan bersalin di perantauan ;)

aanie said...

kawai la beg mickey mouse tu....i like...

i xde pun gambar preggy...malas nak bergambar sb nmpk ai besar sgt...gerun tgk diri sendiri...

dah x lama dah ni...semoga dipermudahkan semuanya...

ieda immi said...

sekejapp je masa berlalu kan dik

dah 36 weeks ..
dahg x lama dah tuu
enjoy this moments dear

wahh dah banyak persiapan tuu
akak tgk rasa x sabar lak ekke ;)

Munnafendy said...

seronoknya tgk shopping kt nihon brg murah2 than kat mesia nih..tu yg stroller tu.smpai skrg tak terbeli...kui3

アヌム said...

waa mcm2 dh beli.syok2..xsabar tgu akachan kuarr heee.

happyichigo♥ said...

Nak dekat daaaah hihihi...
Semuga semua selamat! Medti seronok shopping barang untuk princesskan? Ooh combi stroller..sophie pun pkai combi stroller..kat malaysia combi tak berapa femes sbb ramai suka mclaren tp i suke sbb nmpk kiut, simple n ringan. Yg bekas mandi tu syok siap leh tutup.. Adam kun nye projek mcm best aje...bagus adam kun, panda!!

MizzTina said...

wuwuwu...xsabar nk tgk baby!!!

Sherwieyna Muzzawer said...

semoga semua selamat..

sitiezahim said...

kalau kat german ni biasanya car seat ni ikut berat. besar izzah tu still pakai seat khas sbb tak cukup tinggi untuk car seat.. hehehe

et said...

hi ayu gorjes..lama tak tinggai mesej kat sini...semoga semuanya dipermudahkan n semuanya selamat...tak sabaq nak tgk princess....

i plak excited wooo..hahaha

Asrul "iLham" Sany said...

pasni harusss beli designer labels kat princess u lak hehehe curlast... leh kekawan ngan syrena ni heheehe

jeBateja said...

Uikk..canggih lah produk japan erk...utk ibu megandung...ke kat malaysia pun ader...

lizz said...

hi dear..
tal sabar rasernyer nak tengok baby baru...
persiapan serba comel ni..geram tengok tau...
semoga dipermudahkan segala urusan yer...
jangan lupa entry gambar baby comel bila dah selamat melahirkan yer...

jemarisuri said...

lamanya tak bersua di blog...
kaka baru je ada mood nk blogging...
hehe...
nasib ada insta tau gak pasal ayu...
kaka rindu sama kamuuuuu..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...