♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, September 10, 2013

♥ マレーシアの夏休み ♥

Harluuuuu sayam² ai ♥

Lama benar ai sepi dari berblog ni sebulan lebih khen bukan apa since lama jejari chubby ai ni tak menaip kat keyboard jadi malaih semacam jer....seriously ada 1 level mood nak berblog 0% haiyoooo. Memang tak bersemangat sangat lately nak pot pet pot pet kat sini...nangessss hentak kaki!!


マレーシアの夏休み aka summer holiday in Malaysia, last n3 ai ader cherita nak g holiday khen...holiday la sangat hukhuk. Actually balik beraya kat mesia jer...seriously travel waktu preggy ni sangat la tak best mau plak dah 3 trimester for da long journey 7 hours plus for international then 1 hour for domestic...that time ai dah 30W....banyak borang kena isi alhamdulliah di permudahkan just weols have a lil bit prob masa nak departure from KUL-PEN ground staff AA tak de manner....that India guy really spoil our mood....


Balik hari tue tak sampai 2 weeks pun....2 days before raya weols sempat jumpa geng ketat² Iryd & Pitt, theyols sekarang tinggal kat SP si pitt ulang alik from sp to usm. Weols ifttar kat Springs leaf SP sebab mak buyong teringin nak makan steak nak terjah gi auto city victoria station tue highwigh jammed ya amat nangessss. 


pitt order macam² then we melantak tak hingat donia....sayang steak yang di harapkan tak lembut but liat ya amat nak makan uwaaaaaa...but ai like chicken chop set tu so yummy...ありがとう uols panjang umoq murah rezeki kiter jumpa lagik k....


balik sempat renew passport & driving license ai loike coz now semua canggih²  nak siap kejap sangat...poppy dress from thepoplook actually this my mom dress hukhuk. 


1 syawal tak banyak pics yang weols snap sebab tukang pose fenat ya amat mood nak bergambaq hilang sudaaaa. Baju raya ai tu size S oke...nasib baik muat cari yang M dah sold out tinggai yang ni jer so teruih rembat...RM180 murah khen??


5 syawal sempat buat mini open house sket kat umah...left is my lovely sista muka macam anak cina jauh beza ngan ai si kaka macam anak mami ni hukhuk...right with my bff aida n mami yan emcee di raja hat paling pames kat kedah la ni ngeeee. Menu nasi arab, masak kurma kambing *yang ni tempah*, my umi masak dalca ayam then ai buat daging masak hitam berempah & acar mentah...gigih mak yong nak masak jugak hukhuk.


Actually banyak lagik pics buat ai tak de mood nak upload banyak² letih duduk kat kerusi bersila ni...gambaq kat penang beraya ngan PIL pun tak snap apa punya case la hangut dslr merata but tak snap pics pun apa cerrrr.


b4 balik ke nihon sempat buat checkup kat KMC sebab nak mintak surat kebenaran naik flight....jumpa Datuk Dr Kamalruzaman curlastttt 8yrs ago tak dapat lagik title datuk ni...omedetou sensei ngeee....punya la lama tak jumpa dr kamal ni sampai cari my fail tak jumpa² yalah jumpa dia masa preggy si adam ni...then buat pap smear test jer dulu. Masa ni 32W4D akachan weight 1.7kg but now dah 2.5kg nanti checkup 36W sure makin naik lagi weight both of us...doakan moga di permudahkan yer...ketaq lutut dah biler tengok date EDD makin dekat but same time excited nak jumpa my princess.♥












18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comel sis

Hanis MY said...

takdak bambam aih... makin kuruih... curlasstt... tetap vogidivass i loikee

❤Kamsiah❤ said...

so dah lepas gian nak makan makanan mesia b4 delivery ya...nanti kena pantang ketat2 hehe..

Munnafendy said...

ooo nnti akak deliver kat nihon kah??

sitiezahim said...

moga dipermudahkan n selamat semuanya ayu.. doa banyak2 okeh :D

happyichigo♥ said...

Preggy mummy lepas buat entry terus berehat ye hik hik.. So cute lah ur princess!!! Semuga semua berjalan lancar ;)

Soo Hae Daa said...

AA mmg bad service.. Tu xsuke naik AA..

Semoga dipermudahkan Kak ayu...cun lah pic besar tuh..yg pakai poplook tu..lau sy ms peknen..mmg selebet gler..!!hahahah

P/s: kak, nnt suggest kat sy kedai2 mknn jepun kt tokyo eh..sy survey2 cam ssh je nk cr yg leh mkn..huhu..ade tgk gk kt cite rs halal antarabgsa ritu, ade tp bkn kt tokyo..thnx in adv =)

Cik Eka said...

Dah lama tak masuk sini. baby dlm perut akk pon dah beso dh. hihihi

comel perut akak.

FnF Simple Life said...

seyes preggy mommy berseri2 air muka. tak tembam pun... tc care ye ;)

lizz said...

ibu comel berposing memang cute sangat tau...

farah wahida said...

Semoga dipermudah semuanya..:)

imie fatiema said...

wish ladychenta easy deliver, tak sabar nak lihat entry newborn babygurl nanti,inshaallah =)

Amie said...

nampak dah rupa parasnya ye.... cute

ct kektus said...

akak preegy pon maintain kecik je badan kan. hihii

moga semuanya ok2 saje kak. :)

Schajar McFlurry said...

Cantik akak punye baju purple tu. EDD dah dekat? mesti berdebar2 kan.. saya pun berdebar2 utk akak. heee~

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Kesuma Angsana said...

seronok dpt beraya di malaysia yer. and doakan moga dipermudahkan semuanye yer!

Asrul "iLham" Sany said...

wah dh dpt princess leh ar ada teman nak suping2 ala2 carrie bradshaw... curlasttt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...