♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, December 14, 2012

♥Hotel Keihan Universal City♥


Mari kiter sambung cherita tentang official hotel for USJ. B4 weols terjah sana darl ada book another hotel yang bukan official hotel la but ntah macam mana ader rezeki weols stay kat Hotel Keihan Universal City ni. Then dapat plak harga yang giler² murah gituew sebilik for 1 night just ¥9600 (RM352) if not rega asal ¥30000 (RM1099) gurai ikut season gak la...offer dapat since darl jadi member for hotel kt  jepun ni...sungguh lucky weols ni dulu pun duduk official hotel for Disneyland (click SINI if nak baca) pun dapat diskaun gini gak.


An official hotel providing classic Hollywood art deco architecture & ambiance.Nearest `Universal City` station, JR Yumesaki line walking appr. 1 minute & Hotel Keihan is just 2 minute walk from USJ. Not only that, it is famous for its beautiful night view of the park. 

feeling at Hollywood uols...nice & cute (o^^o)

got this....  Uols can check in first & drop the luggage so uols can get in the park to play without worries. Weols came back & got our room key & our luggage was already delivered to our room. That was nice.....ai loikee this part ♥

elevator 

1908 

ill start off with the rooms. Everyone knows that in japan, the room sizes tend to be on the smaller side. However, the room that weols got was huge!! How huge?? It was big enough to have 3 super single beds in it....the room & bed sheets all had wood woodpecker designs all over. *melompat keringan ala² kanak² ribena gituew...DUSHHH*

 the kawaii amenities *mata bersinar...wink*

                                                   The breathtaking view of USJ!

night view of USJ ..this was how the park look like...awesome right??? 

                                                            
                                                        in front of the hotel entrance.

                                                        time to sleep but he`s still playing 


after check out if uols nak jejelan lagi but malas nak bawa luggage boleh simpan ur luggage kat G1 this hotel just ¥100 but akan dapat balik after uols ambil luggage nanti.

the most important services to me is the delivery our お土産/souvenir terus ke rumah. Services ni ada kat semua USJ official hotel...then kat universal shop juga ada but harga yang different more expensive. Example as above, ai chose the medium sized box worth ¥400. Have 3 options boxes, small (¥300), medium and large (¥500) not include caj ke ur house..ikut ken/negeri. ...ikut banyak mana barang uols nak sumbat hukhuk  (@ p @). 

yeahhh dah sampai...sehari dah sampai....thumb up!!

 kawaii card....loikeee it 






nota ibu jari manis ai::Finally settle juga n3 about USJ ni next n3 jejalan Osaka plak.










18 comments:

Anum said...

wow bestnya

Teratak Hami said...

kawaiii nya toiletries... kalau akak mmg le tak guna, bawak balik rumah, buat koleksi.

Aziela Azila said...

Betul2 mcm rasa di fairy land...bestnya Ayu!

lieyalatif said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh...melopong lieya tgk tau...bilik tu cantik...suke laaaa...budak2 mesti suke....


bertuah ayu dah le dpt dok negara org, dpt lak jengjalan gitu...best2.....

tang servis delivery souvinier sampai umah lieya suke tu...senang ar, balik beg tak le bertambah berat kan...

Nadiah Sidek said...

untunglah dapat harga murah gitu. kami takde chnace la nak duduk official hotel. duduk motel sudah..hihi..

NM02 said...

oooomakngai!!!!!






bila nak sampai sane gak ni? hahaha

Amie said...

OMG... tersergam indah!

ct kektus said...

semua dok gambar kartun. adam mesti suka tuu. hihii

aanie said...

serius best!!

cadar tu comel sesangat....

hazila said...

Penuh bilik dengan muka woody woodpecker kan....

❤Kamsiah❤ said...

ayu...sungguh ceria deco kat dalam bilik tu..kartun2 lagi..pandai depa amik ati kanak2 hehe

et said...

omg..omg..omg....terujanya gegel nengok bilik dia...beshnyerrrrrrr..hahaha

p/s:terus nak jadi gegel uols..muahaha

ieda said...

salam dikk
aduhhh dah lama akak cuba masuk blog adik tau !

dpt tak email2 akk .. tanye kenapa akak x dpt nak masuk blog lady .. huhuh sedih tau ..
ada sekali tu lady ke umah akak , tapi bila akak klik nama adik link akak not allowed ke rumah adik ..
sedih tau !

ini punn akk google search link :(

wahhh seronoknyaa hotel dia cantik dikk .. ada mickey & minnie ... hurmm bilelahh boleh sampai kan huhu

Asrul "iLham" Sany said...

jeless i ngan u ni... rasa cam nak pindah jepun je... leh borong pokemon byk2 hahaha :)

fidzah saad said...

mmg murah giler laaa utk bilik hotel sebesar tuuu... boleh pinjam member card tuuuuu...hehehe

sitiezahim said...

mmg bilik tu besar kan? hehehe

Yong Is My Name said...

Wahhhh
vavvaaaa....
best!!!
ps; lawa kasut pink tu ;-)

LYAfrina said...

cantiknyer..klo budak2 ni sure xnak balik.. penuh kartun tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...