♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, December 4, 2012

♥ 1st Time Fly With Jetstar ♥


This is my first flight with jetstar & ai had a really bad experience with this....They changed my flight time   & although it may not be the worst story on here, it still annoys the hell out of me *apasal tetiba kuar bahasa omputih ni??? ngeee*.... then receive an email telling us that our flight was canceled....within 3 weeks macam² jadi. 3 times they change date then tetiba canceled. When darl cakap eh "our flight from Osaka 2/12 ni dah canceled la"...*hati mendidih sangat*.  Memang ROSAK habis our planning nak jejalan ke Kyoto...then darl call jetstar staff they give us new date balik 1/12 malam or 2/12 malam. Terpaksa pilih 1/12 sebab if balik 2/12 malam tue for sure tak sempat nak naik densha/train balik oyama sebab Monday adam kena gakko darl kena gi kaisha. Then they give us coupon ¥8000 setiap sorang....Macam mana theyols nak rival ngan Air Asia if services sangat worse gini!!!!!


5.50am...mengatukkkkkk


Ai know some term if uols choose to fly with low-cost carrier but for me this to much. You can carry 1 piece of carry on baggage not exceeding dimensions 56cm (width) + 36cm (height) + 23cm (depth) *Yang ni normal saiz if bawa naik atas flight*. Overnight bag, laptop bag or briefcase, plus 1 small item such as a handbag, coat, small camera or umbrella to a maximum of 10kg. Some items can not be accepted as part of your carry on baggage.  Theyols limit 2 item jer setiap orang sampai handbag pun berkira bagai SIGH!!...so pandai² adjust kena bawa yang banyak....hentak kaki baca rule gini. Selain dari yang ai type ni yang lain everything ok...cuma seat dia kecil sikit compare ngan air asia seat. So cian kat orang yang tinggi....sebab darl pun lenguh kaki sebab x der space nak letak kaki nasib baik just 1 hour from Narita airport to Kansai airport.


 cian kat darl seat sempit ...for sure yang height 180cm above lagi la prob bab kaki ni...tera darl yang 178cm pun duduk dah jadik gini. (´-`)  。。。。


sunrise... speechless, kireiiiiiiii subhanAllah  ♥♥


si adam neru/tidur otosan & okasan berPOSE bagai ngeee ♥♥♥


1st time buat web check in boarding pass ni.


nampak banner ni kat Narita airport terminal 1....very proud !! ai ♥ mesia (o^^o)  





nota ibu jari manis ai::thanks uols yang tak putus² wish hepi bufday to me ngeee... next n3 ai citer about my trip ke USJ oke....










13 comments:

MizzTina said...

cantiknya boot

mamyharraz said...

so comels ok but awk.
subhanallah mmg cantik sunrise tu..ohh tiba2 rindu nak naik kapal tebang lagi dan lagii..

nak wish kt awk happy belated birthday :)

tiNi Aziz said...

I pernah naik jpn punya airlines(x ingat apa nama) dr osaka ke tokyo.. kita minta seat depan sbb bawak baby tp dia kasi tgh2 pastu rasa cam naik baslaa pulak.. hiruk pikuk dgn org ramai yg cam kegayatan dapat naik airoplane.. pastu bila kapten ckp sebelah kiri blh nmpak puncak gunung fuji depa ramai2 bangun pi sebelah tingkap kiri.. menjerit laa pramugari minta diaorg duduk.. haihh baik naik shinkansen huhuhu...

Teratak Hami said...

kenapa tak naik shinkansen? Flight lagi murah ke?

Nanti share gambar USJ kat Fb k !!

Anum said...

nanti share gambar ek sis

Aziela said...

Ayuuuuu....miss u so mucchhhh! Tak taulah apsal before this langsunggg tak boleh komen. Tak nampak link utk komen langsung pun. Now pakai google chrome, baruuu boleh komen.

Ijah EmoTemo said...

curlast pink segalanya uols! ai loikeee

LuN@_aiDi said...

Ari tuh blk msia pun naek jetstar (Nz xder AirAsia)
Mmg sempit seat die even 1st class pun..huhu
Seb baek time iols ari tuh die tak delay2..ngeh.

P/s:: iols klu guna ipad mmg xjmpe button comment kat blog uols neh..huhu
Gigih guna phone jer:p

lizz said...

waa memang cute sangat boot u tu.....

Asrul "iLham" Sany said...

tinggi gak darl u ni ek... curlast boot u... designer sgt :)

Jemari_Suri said...

nk jugak boot yg pink tu...hikhik

sudipVSsenduk said...

Wow! wow! and wow! (ternganga tengok pic)

Eni said...

♥♥ comel ♥♥ boot pink itew ^,^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...