♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, November 6, 2012

♥ 秋 2012 @ Nikko ♥



This year dah masuk kali ke 4 ai sambut 秋/autumn di bumi sakura ni. 4 kali gak gi kat tempat yang sama *sigh*. Kat nihon ni yang best berkoyou 1st kat Kyoto 2nd kat Nikko...ai dah buhsan dah...nak muntah asyik gi situew....darl lagi la nak snap pics tak der mood sebab dia cakap tempat yang sama jer every years.


But ai tahu ramai yang excited nak terjah Nikko ni sebab aki kat sini memang kirei...last weekend weols gi Nikko but kali ni timing macam tak betul jer...maybe faktor cuaca gak la...daun tak cukup nak merah...lagi cantek if gi tengah² minggu but darl keja plak...plus now dah start 雨/hujan. Mula² Hanis sms cakap nak jumpa kat Nikko kebetulan dia ada kat Sano hari tue...actually last minutes punya plan. But dia kuar lewat masa dia sampai kat Nikko ai dah OTW balik 小山 hukhuk sadis tak dapat nak hug ketat² ken kun.


Stress if terjah Nikko time aki ni...super duper jammed macam nak pitam kena queue nak cari parking...ituew yang weols suka gi awal...weols sampai Nikko around 9.30am ituew pun parking dah almost full. That why ai advice sapa nak gi Nikko waktu aki better kuar awal...if uols suka jammed tak per la hukhuk. Jom layan pics na...ai malas nak tempak 1 by 1   (o^^o) .





ikan bakaq nihon style...oishiikata + amai/manis isi ikan tue

benda WAJIB ai rembat if terjah nikko ni...tochiotome yang sedap giler ni...actually ai beli nak kasi kat Hanis gak but tak der rezeki dia la sebab weols tak sempat nak jumpa....serious sedap uols...recommend suruh beli (((o(*___*)o)))   




Nota ibu jari manis ai::ramai yang tanya nyapa belog ai tak boley comment...ai tataw sebab ai check setting everything ok jer.....dan memang ai remove my link kat profile tue...so renyah sket uols nak comment back kena cari kat blog update la...nak keep this blog more privacy so terpaksa ai buat gituew...sorry ekk uols   (@ p @)...sayang uols kuat² *new words...jadik virus plak lepaih ni ngeee*









19 comments:

Anum said...

syok layan pict2

❤Kamsiah❤ said...

ikan bakar...hehe unik..

coklat perisa stroberi ke...nyum nyum...

MizzTina said...

ikan tu nmpk mcm ikan pekasam je..

LuN@_aiDi said...

Lady @yuuu!! Konnichiwa^^
uolls dah musim Autumn yea, tak lama lgi bersalji ler yea..

kteotg plak dok musim spriNg skang
meh tengok roSes berwarna warni neh^^_

Kesuma Angsana said...

wah cantiknyer kat sana ayu ! jeles2

lieyalatif said...

cantiknyeeeee....untung tau awak dpt dok kat negara org gini.....kite ni tumpang tgk gambar jek laa hahaahha...kawan lieya pun ade sorang dok jepun sbb husben die keje sane....sonok tgk kisah die.....same mcm lieya sonok bace kisah ayu lah....

ikan tu pelik laa ayu heheeheheh

FnF Simple Life said...

cantek sgt... nk terjah nikko gak cam ni

tiNi Aziz said...

daun merah, langit biru.. uiii prefect!! walaupun i duduk osaka tp x smpat kouyou kt kyoto sbb hubby byk outstation ke oita. so layan gunung ganang kt area sana.. cantik juga.. nyamannnn

Teratak Hami said...

Nikko, tempat wajib pergi time aki. Mostly everyweek we all pergi sbb ada jek geng2 dari dai lain suruh bawak dorang. We all selalu bertolak subuh2 lagik. Kat Nikko pun masih samar2 .

Sherwieyna Muzzawer said...

salam..Bestnyaaaa tgok tempat ni, untung awak dapat pergi sana..

ainnoraini said...

wahhh..cantik2 semua gambar tuu...

kasihredha said...

cantikkkkksssssnya pmandangannnnn
ikannnnnn tuuuuuu

ct kektus said...

cantiknya. teringin sangat nak rasa pemandangan aki ni depan mata. :)

daunnya merah sungguh, macam diwarnakan pulak.

lizz said...

waaa sangat cantik...suka tau...bila nak dapat pi sini...ikan bakar menarik perhatian betoi...

sitiezahim said...

bes la ada tempat khas..kat sini takde nya huhu..so pepandai la jalan ke taman ke ape..btw mmg susah nak carik time peak lawa kan? kadang2 jumpa kadang2 terawal or termiss, dah togel daun..wakakakka

Ijah EmoTemo said...

wlupun tehtap sama...ai tehtap sukaaaaaaaaaaa tgk gmbr itu noks! hihihi

Jemari_Suri said...

cantik...js suka mesti kalau duk sana slalu je terjah tmpt camni...^^

***stoberi....hurmmm

JALAN REBUNG said...

salam lady ayu,

thanks for sharing the info ...teringat hotel nikko kat kl ni ...nikko tu apa maksudnye ye ?

Tentang Kita said...

finally lini baru boleh jenguk blog ayu...huhu sekian lama tak dpt singgah sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...