♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, October 14, 2014

❤️Mia Arisa's Tanjoubikai ❤️


Alhamdulliah my princess turns 1 year old on 3 October 2014. Kegigihan ada nak update n3 but asal ai dok nak mengedit gambaq sure la miss sugar tu jaga from nap nak gigih berebut keyboard ngan ai plak😂. So asyik tertangguh jer n3 sebab without pics tak berseri blog katanyer gituewww😁😁. 


On 5 Oct weols sempat buat tanjoubikai aka birthday party for her 😊, actually just small bufday party jemput neighbors and close friends jer...tak larat nak invite reramai sebab malas giler nak masak dushhhh👊👊👊. Sejenis perangai yang burukkkk hihihi. Actually berkobar-kobar jika raga ai nak buat ituew ini tetiba jeng jeng jeng kemain panjang suspend gituew 😜😁... Darl Kena gi outstation ke Malaysia selama seminggu taw. So punah la angan-angan ai mood teruih meredum bagaikan Sakura yang gugur #HamboiiiKemainYerWords 😜. On princess bufday pun darl still kat mesia....just FaceTime wish kat Mia 😭😭😭 sedeyyyy #WordsDramaQueen hikhik👊👊.


Ai tak prepare apa sangat buat yang mana sempat jer, if kat mesia boleh la order ituew ini khen but sini gigih la ryori/Masak kebetulan hari tu khen adiladha so fefeeling macam buat open house gituew without menu raya....dah tak koser nak buat letihhhhh sebab darl balik nihon malam 4/10 tu dah la princess ni suka melekattttt jer kat ai ni #GegurlKatanya .


bufday gurl...tapi atas kepala ni tak leh boh apa pun semua kena cabutttttt....x leh nak melawa dah  m(._.)m  


So seawal pagi gigih la bangun start masak, main dish curry mee, fried bihun, laksa, nugget, chicken wrap while rendang & lemang ida bawa...rajin betui dia...baru ada fefeeling raya sket gituew khen. Memula plan nak buat her bufday cake but since darl far away so tak jadi nak buat sebab princess ni tak leh nak tinggai lelama so decide order jer la hukhukhuk. Dessert table ai buat RVC, rojak buah etc...setakat cake biasa yang tak renyah tu boleh la baked if yang guna icing bagai dame la ...tak sempatttt.


 guest terawai sampai ...arigatou ida datang tolong and bawa memacam food kat weols...shes so kind, dia antara kawan yang ai kenai memula tinggal kat nihon masa 2009 (o^^o).


gaijin pot hahaha .....my neighbors from Philippine ...teman dok borak pepetang ...my place ramai betui gaijin.


 Malaysian in nihon...syada yang super kawaii ....yang baju hitam tu bachi kohai/junior masa AAJ kat UM then yang striped shirt tu kohai darl masa kat boarding school Mat Jiwa...dia ni kohai sampai darl tak cam tapi chor ni kenai darl..yalah masa tu darl dah form 5 then chor baru form 1, maybe sebab dia ketua asrama tue yang ramai kenai kot...hamboiiii kemain glam yer masa kat sek dulu (((o(*___*)o)))


 present from tomodachi for princess MA...arigatou minna (o^^o)









© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah sini

Cik Puan Eka said...

comelnyeeee die.

Dapat gak merasa juadah raya aji kan sis hehe

MizzTina said...

mata dia sm dgn mata akak..mata galak..

Aziela said...

Eh sayang, meriah macam tu kata buat sikit2? Huihhh....lebih dari okay dah tu.... Princess dah makin besar. Nampak sangat clever....

happyichigo♥ said...

Rajin u masak banyak tuuuuu...
Mia sugar comey comey geram tengok mata bulat dia..
Tang tengok candle tu, fokus kemain hik hik

imie fatiema said...

sangat happening party si amoi jepun ni.. mia arissa chomel

sitiezahim said...

Eppi besday mia... Gigih mama dia tiup kek hihihi

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam. Lamanya saya x singgah sini.

Hepi bday mia!

sudipVSsenduk said...

pejam celik dah setahun :)
kata malas masak, tapi penuh meja.. kalau rajin camana la gayanya ek

Yong Is My Name said...

Happy birthday Mia Arisa..
Hugh & Kisses from Aunty Yong..

ps: sungguh rajin bonda Mia masak!

Abang Bear said...

macam pernah aku nampak Kek tu tapi di mana yer.?? apa pun Happy Besdayyy!!!

HasnulYakin Mohammed said...

Peerrrkhhh happening nyer..

Siti Hajar said...

Omg. akak Ayu! this is so cute and she looks just like you! macam sebijik sangat! And the dress and costume so nice :)

LYAfrina said...

Olor
.
.tomeynyer...
Sedar2 dah setahun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...