♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, April 15, 2014

❤️S@kur@ & Tulips❤️


Hi uols #Lambaian Diva m(._.)m

Wah tetiba jadi rajin update n3 seminggu sekali plak gitueww.... But ituew la target ai at least nak try update sekali seminggu if not memang berlumut, berkarat or teruih berkubur.  April so dah 春/spring yatta shiawase ne becoz i❤️spring, colorful season :) .


So start ngan 桜/sakura, di sebabkan mankai/kembang masa weekday #SedeyGiler #OverActingDasarDramaQueen DUSHHHH!!!  But masa weekday memang sempat bawa my kiddos hanami kat kouen/taman umah weols ni...tak de la banyak pun pokok sakura kat situew tapi boleh la setakat nak snap pics ....tetiba rindu 小山/oyama sebab kat sana banyak giler pokok sakura kat kouen #OhAiRinduMyKg  :( 


Adam oniichan with princess Mia :)


1st time tengok sakura last year still dalam perut ai lagik....alahai rambut bila la nak lebat ni :D



Weekend sakura area 市原/ichihara ni dah banyak kuaq daun dah tak cantek. So solution nyer  terpaksa cari jauh sket kat area Narita Airport nun....gigih hiking tipu naik keta lol ngeee kat 山/bukit kat situew....kireii/cantek giler. Ai lupa nama kouen ni but memang sebelah narita airport jer...masuk & parking free but umat macam semut lol....nasib baik weols sampai awai if not kena queue nak masuk parking sebab kat sini parking tak banyak. 


sakura, never get bored 


kat kouen ni memang route flights landing & takeoff so if lucky boleh snap pic yang cungggg kat sini...ai main tekan2 jer tak dan nak tunggu since ader princess ni ngeee.


kat sini ai suka yang sakura tunnel...seriyess lawa giler...fefeeling nak menari pusing2 ala2 hindustan gituew....#VeranganTakHabis snap guna iphone tak berapa lawa sangat.


Us❤️❤️❤️


This year macam x berapa puas berhanami la...dah 3 years timing mankai kena waktu weekday (´-`). So nak mengubat kedukan #KedukaanLaSgtKhen ituew next weekend weols terjah tengok tulips kat Sakura Furusato Kouen Sakura shi. Ramai yang confuse ingat kat akebonoyama kouen but bukan sama tapi tak serupa gituew....kat akebonoyama tu lagi cantek kot, but jauh sket from our house even still in chiba compare ngan sakura shi ni lebih dekat la. 


Farm ni ala2 macam kat Holland tapi sebelah sawah, waktu ai gi tu atsuii/hangat ya ampun even baru kol 9am lol. From jauh memang nampak macam carpet ...lautan tulips ni. Darl cakap x mo p dah lepaih ni...hamboiiiii darl ni over yer....biasa ni ngeee!!! Masuk free but if uols datang ngan keta parking kena bayaq ¥500, Tuesday dia close yer.    



windmill & tulips 


ureshii ....big smile, cheeky girl


 hanohana (((o(*___*)o)))


princess & mama (o^^o)


my "syurga" with colorful tulips ❤️❤️


princess mia arisa....kawaii x flowery shirt tu? hadiah from auntie lin & hat from auntie zora ..arigatou aunties (o^^o)


 decorated with 139 type of tulips....kireii desu ne??  



Meriah sangat pics ekk but kena buat collage if not jadi berpuluh² gambaq nak upload dah la ai malaih bab² ni #Hampunnnn tera ni pun dah 13 pieces...













16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SELAMAT PAGI
LAMA X SINGGAH BLOG SIS
CANTIKNYA VIEW KAT SANE

Aziela said...

Ayuuu...Kireii des! Hahahaha....entah betul entah tidak. Hantam saja lah... Princess Mia lagiii comel. Geramnyaaa nengok dia senyum2 gelak2 tu. Eh..mommy dia pun nampak lagi jelita la...macam anak dara dah yer... Tanda bahagia la tu naaa...hahahahah.

Teena Tna said...

Subhanallah Cantik. Bunga2 cinta gitu. Haha

Puan Awin said...

sonoknya ngh musim bunga kat sana kak...

Cik Puan Eka said...

i is tergodanya tergodanyaaaaaaa cantik gegiler.

rasa nak berguling tangkap gambo kan hahahahaha

Mia sangat comelllll

hazila said...

Wahhhh cute nya baby girl. Geram tengok tau.....

sudipVSsenduk said...

comelnya Mia!
cantiknya sakura!
geram!!





i pun lama tak singgah sini...

Siti Hajar said...

Yey! Update dah belog akak. Wah, semenjak ade baby gurl ni, makin berseri-seri. Cantiknya bunga-bunga kat sana. Jeles sangat. sebab kat sni tak banyak bunga sangat. even spring. Sekarang pun still tunggu snow cair.

Tapi bersyukur jugak, sebab Hajar memang suke snow ^_^

sitiezahim said...

cantiiiiiiiiiikkkkkk

imie fatiema said...

Assalamulaikum dear, lovely mia..lama sgt tak update rindunya nak tengok photo-photo cantik dr ladychenta..

happyichigo♥ said...

Cantiiiknyaaaaa..paham sgt perasaan spt nak menari hindustan bila tgk view dan bunga seindah ini..comel je mia dan miffy..duka tgk baby senyum nmpk gusi..hik hik..

Ayu said...

Assalam Lady Ayu,
pertama kali singgah sini..
cantiknya gambar2..rasa macam berada disana ketika ini..

terimakasih sudi singgah kedapur maya akak tu ya..
betul tu sekarang akak pun kalau boleh nak update at least 1 minggu sekali ..kalau bolehlah..hehe..
kalau ada waktu memang seronok berblog ni..tapi apakan daya..yang mustahak didulukan betul tak..hehe:)

Asmara said...

Kawaii!! Mia! geram la kalau jumpa harus kene gomol. hihi..

rindunya kat nihon. huhu.. rindu nak komen kat blog kawan2. rindu ayu juga... :D

Ijah EmoTemo said...

iols mmg klu nampak tulip jah rasa nak cecakar skrin netbook ni ekekek..

shomelll sgt mia tu! mwah mwah mia!

Kesuma Angsana said...

sama cantik bunga2an kat sini dengan tuan tanah anak beranak, yr daughter serius sgt cute !

babYpose said...

subhanAllah, cantik bunga-bunga tu, tak pernah lagi tengok sakura live :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...